0

Adje Doet Heel Druk

Adriaan van Dis

Hardback / gebonden | Nederlands
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, de volgende dag geleverd.
 • Op voorraad in onze winkel. Direct af te halen.
€ 7,99
Omschrijving

Adje laat sinaasappelschillen dansen als een slangenbezweerder, geeft zijn stoel de sporen als een dappere ridder en onder de douche verandert hij in een zeemeerman! Adje zit nooit stil op zijn wiebelbillen. Zijn moeder zou hem soms wel op zijn stoel willen vastbinden! Er is altijd wel iemand die hem tot de orde roept: Adje, kleed je aan. Adje, sta rechtop. Adje, doe gewoon! Gewoon? Daar is toch niks aan… Geschreven door Adriaan van Dis en geïllustreerd door Lotte Klaver.

In zijn nieuwe kinderboek ‘Adje doet heel druk’ breekt Adriaan van Dis een lans voor kinderen met ADHD. „Trompetteren met zeep onder je oksel, kan ik iedereen aanraden.” Adje kan sinaasappelschillen laten dansen. Adje is namelijk slangenbezweerder bij het circus. Het hoeft niet nadrukkelijk te worden gemeld, maar het is strikt autobiografisch, aldus de schrijver. „Ik werd als kind vaak in de hoek gezet en moest altijd vooraan komen zitten. En soms ging ik gewoon op de grond liggen. Toen ik dat een keer aan iemand vertelde, zei hij: ‘Adje doet heel druk’. Ik vond dat zo leuk dat ik me voornam die een keer te gebruiken”, zegt hij door de telefoon. Het boekje vertelt een positief verhaal over ADHD, zoals de aandachtstekort- en hyperactiviteitsstoornis heet. Tegenwoordig wordt het gezien als een ‘stoornis’ waar therapie of anders wel flink wat pillen tegenaan gegooid moeten worden, maar het verhaal van Van Dis – rijk geïllustreerd door Lotte Klaver – gaat meer over kinderen met een rijke fantasie, en de wens die te uiten. Adje kan niet stil blijven zitten omdat hij nu eenmaal een ‘stuiterbil’ heeft waardoor hij opeens een hond wordt die de puree van de grond likt, of de onzichtbare Hulk is waar alle kinderen met ontzag naar kijken. „Natuurlijk is het positief over ADHD – vroeger heette dat gewoon ‘druk’. Laat kinderen toch lekker uit het raam kijken. Het is het enige moment in je leven dat je het middelpunt van de aarde bent. Het kan best zijn dat kinderen met ADHD soms als ettertjes worden gezien, en misschien was ik dat ook wel vroeger. Ik ben trouwens nog steeds heel druk.”

ADRIAAN VAN DIS (1946) is een Nederlandse auteur en presentator. Hij brak in 1993 door met Indische duinen. Zijn oeuvre omvat onder meer romans, novelles, verhalen en toneel. Verder presenteerde hij onder meer de literaire talkshow Hier is… Adriaan van Dis en maakte hij verschillende reisprogramma’s. Van Dis ontving vele nominaties en prijzen voor zijn werk, waaronder Gouden Uil, de Librisprijs en in 2015 de Constantijn Huygensprijs voor zijn hele oeuvre. Het werk van Van Dis is in vele talen vertaald. LOTTE KLAVER is illustrator en tekenaar. Ze illustreert onder meer (kinder)boeken en ontwerpt voor verschillende opdrachtgevers logo’s, websites, verpakkingen en geboortekaarten.

Specificaties
 • Uitgever
  Rubinstein Publishing BV
 • Druk
  1
 • Verschenen
  nov. 2019
 • Bladzijden
  40
 • Genre
  Kleuterboeken
 • Afmetingen
  195 x 171 x 9 mm
 • Gewicht
  210 gram
 • EAN
  9789047627296
 • Bindwijze
  Hardback / gebonden
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Vrolijk Kerstmis

Vrolijk Kerstmis

Richard Scarry
€ 19,99
Het meisje met de gouden jurk

Het meisje met de gouden jurk

Schutten Jan Paul
€ 7,99
Liedjes zonder grenzen

Liedjes zonder grenzen

Koos Meinderts
€ 17,99
Welkom in het Lloyd Hotel

Welkom in het Lloyd Hotel

Etsuko Nozaka
€ 14,99