0

Arthur Japin over Mrs. Degas

Arthur Japin over Mrs. Degas
zo 6 september 202014:00 - 15:30
georganiseerd door Donner

VOLGEBOEKT. Begin september verschijnt de nieuwe roman van Arthur Japin. Deze middag zal Arthur Japin een korte lezing houden over zijn nieuwe roman 'Mrs. Degas'. Aansluitend beantwoordt hij vragen uit het publiek en zal hij zijn boek signeren.

  • Entree: VOLGEBOEKT
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 129 | Rotterdam

Mrs. Degas
Arthur Japin

Parijs, 1912. Edgar Degas, de schilder, is blind geworden.

Wanneer hij zijn huis uit moet, duikt een jonge vrouw op om zijn archieven te helpen ordenen. Zij is echter niet wie zij beweert te zijn en in het geheim brengt zij verslag uit over haar bezoekjes, waarbij zij welbewust Degas' herinnering wekt aan de enige - en onmogelijke - liefde van zijn leven: zijn blind geworden Amerikaanse nichtje Estelle, een Creoolse uit New Orleans, die hij daar schilderde terwijl zij bloemen aan het schikken was.

Aan wie schrijft zij deze verslagen? En waarom blijft zij maar hameren op Degas' meest pijnlijke herinnering?

© Corbino

Arthur Japin (1956) behoort al ruim vijfentwintig jaar tot de belangrijkste Nederlandstalige auteurs. Zijn romans, waarvan Kolja de laatste was, werden wereldwijd vertaald en veelvuldig bekroond. Onlangs verscheen in de reeks Privé-domein een tweede deel dagboeken van zijn hand onder de titelGeluk, een geheimtaal.

Bij het aanmelden voor dit evenement dient u te vermelden met hoeveel personen u komt en of uw gezelschap uit 1 huishouden bestaat. (max. 2 personen per aanmelding)

aanmelden voor Arthur Japin