0
Contemporary Fashion
Contemporary Fashion

Contemporary Fashion

Klederdracht in een nieuwe jas

Jolanda van den Berg

Paperback / Ingenaaid | Multiple languages
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, de volgende dag geleverd.
 • Niet op voorraad in onze winkel
€ 12,50
Omschrijving

This catalogue is published on the occasion of the exhibition 'Contemporary Fashion', Traditional Costume revisited. Dutch national dress is taken as the guiding principle for the creations of contemporary designers. (Curator exhibition Jolanda van den Berg)

Een catalogus voor de tentoonstelling Contemporary Fashion van het Klederdrachtmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling is een ode aan de hedendaagse kledingontwerpers die klederdrachten vertaalden naar het huidige modebeeld. Deze catalogus laat bezoekers kennismaken met Hollandse cultuurhistorie en klederdracht. Nederlandse kostuumtradities zijn als uitgangspunt genomen voor creaties van hedendaagse ontwerpers. Ontwerpers worden voorgesteld met achtergrondinformatie over hun opleiding en kenmerken van hun designs. De vrolijke vormgeving maakt het een kleurrijke catalogus. Naast de ontwerpers worden interessante weetjes gedeeld over onder andere stoffen, modegeschiedenis, tradities en klederdracht. Een tweetalige (Nederlands en Engels) kwalitatief hoogstaande catalogus voor iedereen die de tentoonstelling bezoekt, maar ook interessant voor mensen die interesse hebben in mode, kostuumgeschiedenis en hedendaagse ontwerpers.

Contemporary Fashion : klederdracht in een nieuwe jas / redactie: Jolanda van den Berg, Margot Kargol, StÈphanie Veen. - Amsterdam : Het Klederdrachtmuseum, 2018. - 85 pagina's : illustraties ; 25 cm. Een catalogus voor de tentoonstelling Contemporary Fashion van het Klederdrachtmuseum in Amsterdam. De tentoonstelling is een ode aan de hedendaagse kledingontwerpers die klederdrachten vertaalden naar het huidige modebeeld. Deze catalogus laat bezoekers kennismaken met Hollandse cultuurhistorie en klederdracht. Nederlandse kostuumtradities zijn als uitgangspunt genomen voor creaties van hedendaagse ontwerpers. Ontwerpers worden voorgesteld met achtergrondinformatie over hun opleiding en kenmerken van hun designs. De vrolijke vormgeving maakt het een kleurrijke catalogus. Door de vele full colour afbeeldingen en de luxe papierkeuze is de catalogus een bewaarexemplaar. Naast de ontwerpers worden interessante weetjes gedeeld over onder andere stoffen, modegeschiedenis, tradities en klederdracht. Een tweetalige (Nederlands en Engels) kwalitatief hoogstaande catalogus voor iedereen die de tentoonstelling bezoekt, maar ook interessant voor mensen die interesse hebben in mode, kostuumgeschiedenis en hedendaagse ontwerpers.

Jolanda van den Berg is oprichter en directeur van het Nederlands klederdrachtmuseum in Amsterdam (Dutch Costume Museum) Stephanie Veen is Grafisch Ontwerpster Margo Kargol is afgestudeerd op Nederlandse streekdrachten en is auteur.

Specificaties
 • Uitgever
  Het Klederdrachtmuseum
 • Druk
  1
 • Verschenen
  mei 2020
 • Bladzijden
  86
 • Genre
  Naslagwerken, woordenboek, atlas (<12 jaar)
 • Afmetingen
  241 x 170 x 5 mm
 • Gewicht
  293 gram
 • EAN
  9789083071008
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Multiple languages

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Waarom?

Waarom?

Adam Benton
€ 15,99
De liedjesatlas

De liedjesatlas

Koos Meinderts
€ 15,99
Van albatros tot zebra

Van albatros tot zebra

Jules Howard
€ 25,00
1001 voertuigen

1001 voertuigen

€ 12,95