0

Kies de winnaar van de Donner Boekenprijs 2019

Breng uw stem uit op een van de onderstaande titels en bepaal wie de winnaar wordt van de Donner Boekenprijs 2019. Het bestuur van de coöperatie Donner, waarin de crowdfunders zijn verenigd, heeft samen met de directie en ambassadeurs van onze boekhandel  acht titels voorgedragen, voorzien van een persoonlijke motivatie. Het is een gevarieerd geheel geworden: fictie en non-fictie, van de hand van Nederlandse en buitenlandse auteurs.

Hoe te stemmen?

Heel simpel: u klikt op de button onder het boek van uw keuze. In de mail die zich nu opent hoeft u alleen nog maar uw naam te vermelden. En hiermee maakt u ook kans op een mooie prijs. Donner verloot namelijk tien boekenbonnen van 25 euro onder de stemmers op het winnende boek. U kunt stemmen tot en met dinsdag 30 april.

Bekendmaking winnaar/uitreiking prijs

Begin mei zal de winnaar van de Donner Boekenprijs 2019 bekendgemaakt worden.
Tijdens Bookstore Day op zaterdag 25 mei hopen wij samen met u het glas te heffen op het winnende boek; als het even kan in aanwezigheid van de auteur van de winnende titel. Hij of zij ontvangt een object met oorkonde, een mooie Boekenbon en de belofte dat Donner zich zal blijven inzetten voor het werk van de auteur.

Voorgaande jaren waren de auteurs van de winnende titel in de winkel om de prijs in ontvangst te nemen; Hugo Borst (Ma), Jolande Withuis (Juliana) en Robert Mulder (Groeten uit Rotterdam).

Houd voor verdere informatie ons evenementenprogramma in de gaten. Wij danken u alvast hartelijk en zien u graag bij de prijsuitreiking op zaterdag 25 mei.
 
Met vriendelijke groeten,
 
Directie, ambassadeurs en bestuur van coöperatie Donner

 

Jac. J. Baart & Lennart van Oudheusden – Target Rotterdam

Bij een groot deel van de Rotterdammers is onbekend dat er veel slachtoffers zijn gevallen door geallieerde bommen. Met name het bombardement van 31 maart 1943, alsmede de nachtelijke luchtaanvallen in 1940 en 1942, zijn lange tijd in raadselen gehuld gebleven. Dit boek werpt een nieuw licht op de verwoestende bombardementen.

Stem op dit boek

 

Rob van Essen – De goede zoon

Een boek over het verleden, heden en de toekomst. En over moederliefde. Wat wil je nog meer? Wel, er is nog meer. Er zit een scène in waar ik zo hard om moest lachen dat ik de stiltecoupé in de trein moest verlaten. Voor mij het boek van het jaar!

Stem op dit boek

 

Masha Gessen – De toekomst is geschiedenis; De terugkeer van het totalitaire Rusland

De in Rusland geboren journaliste Gessen brengt in kaart hoe de levens van gewone mensen beïnvloed worden door de intriges van een regime. Gessen volgt een aantal mensen in de nadagen van het Sovjetrijk. Zij zijn geboren en opgegroeid met grote verwachtingen en zien hoe de oude Sovjetorde in een nieuw jasje ongehinderd kan terugkeren.

Stem op dit boek

 

Egbert van de Gronden – Oog in oog

De verhalen zijn dertien kunstwerkjes over uiteenlopende thema’s; ze vormen een geheel door toon, ritme en beschouwend karakter. Mooi stilistisch geschreven, speels, gevoelig, maar niet sentimenteel.

Stem op dit boek

 

Yuval Noah Harari – 21 lessen voor de 21ste eeuw

Non-fictie die meer fictie lijkt, terwijl dit boek juist over het nu gaat. De eerdere twee delen gingen respectievelijk over het verleden (Sapiens) en de toekomst (Homo deus). Drie boeken die iedereen die nadenkt over een toekomst voor zijn kinderen, moet lezen.

Stem op dit boek

 

Roxane van Iperen – 't Hooge Nest

Juist in deze tijden waar zoveel mensen onze vrijheid voor lief nemen, is dit boek lezen een bittere noodzaak. Met als uitgangspunt een huis, schetst het boek de dramatische geschiedenis van twee joodse zussen en hun dierbaren, waarin de gruwelijkheden niet worden vermeden, maar uiteindelijk in alle vertwijfeling vrijheid en menselijkheid de boventoon blijven voeren.

Stem op dit boek

 

Peter Middendorp – Jij bent van mij

Ogenschijnlijk een doodnormale man; een hardwerkende boer met een gezin. Gaandeweg blijkt er iets heel erg mis te zijn. Pas na dertien jaar komt uit dat de man een gruwelijke misdaad op zijn geweten heeft. Het is bijna huiveringwekkend hoe de auteur in het hoofd kruipt van de moordenaar.

Stem op dit boek

 

Jean-Marc van Tol – Musch

In dit eerste deel van een trilogie doet Johan de Witt zijn intrede in het landsbestuur. De auteur schetst een indringend beeld van de intriges rond stadhouder Willem II. Musch, opgeklommen tot griffier, haalt alles uit de kast om zijn machtspositie te handhaven. Bij zijn ondergang heeft hij nog iets in petto voor zijn vijanden.

Stem op dit boek