0

Een stralende toekomst

Rebecca Makkai

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, de volgende dag geleverd.
 • Op voorraad in onze winkel. Direct af te halen.
€ 24,99
Omschrijving

'Dit boek heeft mij echt geraakt. Verbijsterend en hoopvol.' DWDD Boekenpanel

Chicago, 1985. Yale werkt bij een museum en staat op het punt om een bijzondere collectie binnen te halen. Maar terwijl zijn carrière een hoge vlucht neemt, woekert de aidsepidemie. Na de begrafenis van zijn goede vriend Nico wordt Yales vriendenkring snel kleiner, totdat hij alleen Fiona, Nico's jongere zus, over heeft.

Dertig jaar later gaat Fiona in Parijs op zoek naar haar dochter die haar niet meer wil spreken. Daar logeert ze bij een vriend, die fotograaf was in Chicago in de jaren 80 en wordt zo opnieuw geconfronteerd met de verwoestende effecten die de aidscrisis heeft gehad op haar leven. De verhalen van Yale en Fiona komen op verrassende en ontroerende wijze samen in een onvergetelijk slot.

'Een van de eerste romans die verslag doet van de aidsepidemie vanaf de uitbraak tot het heden. Een meeslepend verhaal over het leven in rampzalige tijden.' The New York Times

'Een ijzersterk verhaal over vrienden die onder de zwaarst mogelijke omstandigheden hun menselijkheid trachten te behouden.' People Magazine

'Een hartverscheurend verhaal over liefde en verlies maar ook over diepe verbondenheid.' Oprah Magazine

'Buitengewoon aangrijpend, levendig en hoopvol.' The GuardianEen van de eerste romans die verslag doet van de aidsepidemie vanaf de uitbraak tot het heden. Een meeslepend verhaal over het leven in rampzalige tijden.

Belangwekkende roman, waarin de verwoestende werking van de aidscrisis en de emotionele naschokken van de vele sterfgevallen zijn vastgelegd.

Overrompelend. Deze roman zal hoofd en hart van velen raken.

Zowel diepzinnig als ontroerend.

Liefde is een slagveld.(...) Een van de eerste romans die de aidscrisis van begin tot einde beschrijft.

Pageturner.

Indrukwekkende roman

Een prachtige, rijke roman over kunst, familie en liefde in alle vormen

De eerste pagina gooit je meteen in het diepe (...) Aangrijpende verhalen die door herinneringen en gedeeld verlies met elkaar worden vervlochten, en die je na de laatste bladzijde nog lang zullen bijblijven.

Rebecca Makkai breekt nu internationaal door met deze roman, die qua locatie, thematiek, sfeer en dikte doet denken aan Hanya Yanagihara's Een klein leven. Een verhaal over vriendschap, verbondenheid, hoop en verlies.

Pakkend. Een aangrijpend en veelbekroond boek over de impact van de slopende ziekte.

Een grote roman over de aidsepidemie, over een crisis die veel mensen alweer zijn vergeten, vanuit het perspectief van hen die er middenin zaten: de slachtoffers en hun naasten. (...) Makkai maakt indruk door haar grondige research, waarmee ze het verhaal ene stevig fundament geeft en de lezer met de neus op de ongemakkelijke feiten drukt.

Rebecca Makkai heeft meerdere romans en vele verhalen gepubliceerd. Ze woont vlak bij Chicago met haar man en kinderen. Haar werk was al veelvuldig bekroond maar Een stralende toekomst is haar internationale doorbraak.

Specificaties
 • Uitgever
  Nieuw Amsterdam
 • Druk
  1
 • Verschenen
  okt. 2019
 • Bladzijden
  480
 • Genre
  Fictie / Literatuur
 • Afmetingen
  230 x 150 x 39 mm
 • Gewicht
  732 gram
 • EAN
  9789046824856
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Lonely at the top

Lonely at the top

Youp van 't Hek
€ 12,50
De nachtstemmer

De nachtstemmer

Maarten 't Hart
€ 21,99
De man in de rode mantel

De man in de rode mantel

Julian Barnes
€ 24,99
Spion buiten dienst

Spion buiten dienst

John le Carré
€ 23,99
Schilderslief

Schilderslief

Simone van der Vlugt
€ 20,99