0

Elke dag broerdag

Tineke Honingh

 • Leverbaar. Direct te downloaden.
€ 10,99
Omschrijving

Een ontroerende roman over vijf broers die alles op alles zetten om hun gezin bij elkaar te houden 

Voor Noa, Robbe, Kees, Dook en kleuter Tibbe is het elke dag broerdag. Ze zijn onafscheidelijk en het maakt ze helemaal niets uit dat ze niet allemaal dezelfde ouders hebben. Samen bouwen ze hutten en ravotten ze in het bos – en als een van hen in de problemen zit, kan hij rekenen op de rest. Ze horen bij elkaar, wat er ook gebeurt.

Als Noa op een dag een paarse envelop ziet liggen met de naam van een advocaat erop, roept hij een broeralarm uit. Met z’n vijven gaan ze op zoek naar de brief, waarin ze woorden lezen die ze niet helemaal begrijpen, maar waarvan ze weten dat ze slecht nieuws betekenen: omgangsregeling, nieuwe woonsituatie, voogdij, ouderschapsplan… De vijf jongens besluiten dat ze niet zonder elkaar kunnen, maar wél zonder ouders. Samen lopen ze weg, het bos in, in de hoop dat ze zo bij elkaar kunnen blijven. Daar buiten in het bos, tussen de reeën, buizerds en insecten ontdekken ze wat ze echt aan elkaar hebben. Dat je soms niet alles aan elkaar kunt vertellen. En, uiteindelijk, de waarheid over de paarse envelop. 

Elke dag broerdag is een ijzersterke nieuwe roman voor kinderen vanaf negen jaar van de auteur van Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom). Perfect voor de fans van Anna Woltz, Enne Koens en Jacques Vriens.Tineke Honingh is communicatieadviseur, tekstschrijver en ze was ook eventjes juf. Maar bovenal schrijft ze verhalen voor kinderen en jongeren. Korte verhalen voor een magazine, scenario's voor een strip, een feuilleton voor internet of een uitgebreid verhaal dat in een boek terechtkomt, zoals het lovend onthaalde Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom). Als ze maar kan verzinnen. Dat doet ze ook op haar werk bij het Radboud UMC: dan verzint ze manieren om meer geld in te zamelen voor onderzoek naar kanker. Tineke heeft twee kinderen, twee katten en één man. 

Specificaties
 • Uitgever
  Van Holkema & Warendorf
 • Druk
  1
 • Verschenen
  okt. 2019
 • Bladzijden
  176
 • Genre
  Fictie 10-12 jaar
 • EAN
  9789000368976
 • Bindwijze
  E-boek
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Vet koel

Vet koel

Jeff Kinney
€ 15,99
Lampje

Lampje

Annet Schaap
€ 17,99
Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

Kruimeltje en de strijd om de goudmijn

Christine Linneweever
€ 14,99
Serafina en de zeven sterren

Serafina en de zeven sterren

Robert Beatty
€ 16,99