0

Het is de Liefde

Sofie Smit

Hardback / gebonden | Nederlands
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, de volgende dag geleverd.
 • Niet op voorraad in onze winkel
€ 19,00
Omschrijving

Engeland, zeventiende eeuw. Een sensitief meisje besluit na het overlijden van haar vader het dorp te verlaten en het bos in te trekken. Ze ervaart het leven vrijer en mystieker dan de dorpsbewoners en schrijft hierover in haar schrift. De dorpelingen veroordelen haar en begrijpen haar niet. Als ze een jongen leert kennen waarvoor ze een allesomvattende liefde voelt, verandert alles. Het is de Liefde is een legende over wie we werkelijk zijn. 'Je schrijft erg mooi.' Thomas Verbogt 'Een bijzonder verhaal en prachtig opgeschreven. Ik vond het echt erg mooi, het raakte me.' Suzanne Wouda 'Ik heb niet eerder zo'n verhaal gelezen. Ik voelde de verlossing aan het einde. Je hebt me geraakt!' Sandra Bernart Sofie Smit (1981) is antropoloog en boekkunstenaar. Ze deed onderzoek naar healing en maakte verschillende boeken. Waaronder Het perron en Alles is gevoel. In haar werk vertellen woorden, vormgeving en materialen samen het verhaal. Zo is Het is de Liefde ontworpen naar het schrift van het meisje, het hoofdpersonage in deze novelle. Het boek is gebonden met een driepuntsbinding, heeft een notarissluiting, zodat het op slot kan, en er bevinden zich inktspatjes binnenin. Hierdoor kom je als lezer heel dichtbij het meisje - terwijl je het verhaal leest, houd je haar geheime schrift in je handen. www.sofiesmit.nl

Het is ook fijn als je tussen het schrijven door even in het zonnetje een mooi boek mag lezen. Dat was gisteren en vandaag een bijzonder boek, zelfgemaakt en mooi vormgegeven. En als het verhaal dan ook nog eens bijzonder is en prachtig opgeschreven, dan is dat een cadeautje. Dank je wel, Sofie Smit voor 'Het is de Liefde'. Ik hoop dat je nog veel meer gaat schrijven. Ik vond het echt erg mooi, mooie beeldspraak erin, het raakte me.

Sofie Smit (1981) is antropoloog en boekkunstenaar. Ze deed onderzoek naar healing en maakte verschillende boeken. Waaronder Het is de Liefde, Het perron en Alles is gevoel. In haar werk vertellen woorden, vormgeving en materialen samen het verhaal. Zo is Het is de Liefde gebonden met een driepuntsbinding, heeft het een notarissluiting, zodat het boekje op slot kan, en bevinden zich inktspatjes binnenin. Hierdoor kom je als lezer heel dichtbij het meisje in deze novelle – terwijl je het verhaal leest, houd je haar geheime schrift in je handen. In 2016 gaf ze onder de naam Sofie Heleen van Hapert haar eerste zelf geïllustreerde en handgebonden boek uit. Daarna heeft ze vier handgebonden titels uitgebracht waarvan één was tentoongesteld in galerie Ma-Wah in Londen. In 2018 werd haar kortverhaal Waaghals als één van de mooiste vijf verhalen gekozen voor de bundel van de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent. Het perron uit 2019 is haar debuutroman. In 2020 gaf ze drie van haar handgebonden titels opnieuw uit, ditmaal in een vernieuwde vorm. Naast haar schrijfwerk geeft ze workshops in bevrijdend schrijven. Ze woont samen met haar partner en hun twee zonen in Best.

Specificaties
 • Uitgever
  Sofie Smit - schrijver en boekkunstenaar
 • Druk
  1
 • Verschenen
  jun. 2020
 • Bladzijden
  88
 • Genre
  Fictie / Literatuur
 • Afmetingen
  223 x 155 x 9 mm
 • Gewicht
  140 gram
 • EAN
  9789083015118
 • Bindwijze
  Hardback / gebonden
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Grand Hotel Europa

Grand Hotel Europa

Ilja Leonard Pfeijffer
€ 26,99
Op het geniale af

Op het geniale af

Benedict Wells
€ 20,99
Storm

Storm

Lucinda Riley
€ 20,99
Zon

Zon

Lucinda Riley
€ 24,99
Max, Mischa & het Tet-offensief

Max, Mischa & het Tet-offensief

Johan Harstad
€ 17,50