0

Het perron

Sofie Smit

Hardback / gebonden | Nederlands
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, de volgende dag geleverd.
 • Niet op voorraad in onze winkel
€ 21,99
Omschrijving

'Zonder schaduw geen besef van het licht' Engeland, jaren '50 Een perron Een vrouw Een man Spreken elkaar niet Raken elkaar diep Zonder het te weten Twee onbekenden bewegen elkaar over het spoor van donker en licht. Het perron is een roman over de genezende kracht van een korte ontmoeting. 'Dit is geen boek om snel te lezen. Ik lees elke dag een paar pagina's, want het is poëzie. Een pareltje.' 'Dit boek is zo ontzettend mooi! Er zit zoveel diepgang in. Het raakt me.' 'Wat heeft dit boek veel voor me en met me gedaan.' 'Onze leesclub was onder de indruk. Het is een prachtig boek. Kwetsbaar, bijzonder, een juweeltje. Een aanrader!' Sofie Smit (1981) is antropoloog en boekkunstenaar. Ze deed onderzoek naar healing en maakte verschillende boeken. Waaronder Het is de Liefde en Alles is gevoel. In haar werk vertellen woorden, vormgeving en materialen samen het verhaal. Zo is Het perron gebonden met zwart garen, waardoor donkere lijnen ontstaan, heeft het boek een open rug en is het gedrukt op extra zacht papier. Deze aspecten symboliseren de verbindingen tussen de personages, de (herinnerings)sporen die beide reizigers volgen en de kwetsbaarheid die ze nodig hebben om zichzelf te helen. www.sofiesmit.nl

Op het eerste gezicht lijkt er niet veel te gebeuren, maar dat maakt het verhaal zo goed, want juist in die diepere laag, daar gebeurt immens veel. Daar zie, lees en vooral voel je wat er met de hoofdpersonen gebeurt. Ze worden op zo'n sterke manier neergezet, je wordt bijna zelf het personage. En dan heb ik het nog niet eens gehad over de prachtige schrijfstijl waarmee elke handeling, gedachte en gebeurtenis wordt neergezet. Zo gedetailleerd en mooi weergegeven dat het bijna poëtisch is.

Smit weet haar lezer te verleiden en er ontvouwt zich een bijzonder verhaal. Ze heeft zich duidelijk verdiept in het Engelse leven van de jaren vijftig. De moeizame relatie van de man met zijn moeder wordt overtuigend en menselijk beschreven. En in de gesprekken die de vrouw voert met haar therapeut leren we haar beetje bij beetje beter kennen en kun je niet anders dan van haar gaan houden. De schrijfster heeft een dromerige schrijfstijl, met een sterk observerende blik.

Sofie Smit (1981) is antropoloog en boekkunstenaar. Ze deed onderzoek naar healing en maakte verschillende boeken. Waaronder Het perron, Het is de Liefde en Alles is gevoel. In haar werk vertellen woorden, vormgeving en materialen samen het verhaal. Zo is Het perron gebonden met zwart garen, waardoor donkere lijnen ontstaan, heeft het boek een open rug en is het gedrukt op extra zacht papier. Deze aspecten symboliseren de verbindingen tussen de personages, de (herinnerings)sporen die beide volgen en de kwetsbaarheid die ze nodig hebben om zichzelf te helen. In 2016 gaf ze onder de naam Sofie Heleen van Hapert haar eerste zelf geïllustreerde en handgebonden boek uit: Het is de Liefde, een novelle. Daarna heeft ze vier handgebonden titels uitgebracht waarvan één was tentoongesteld in galerie Ma-Wah in Londen. In 2018 werd haar kortverhaal Waaghals als één van de mooiste vijf verhalen gekozen voor de bundel van de Prijs voor Eindhovens Schrijftalent. Het perron uit 2019 is haar debuutroman. In 2020 gaf ze drie van haar handgebonden titels opnieuw uit, ditmaal in een vernieuwde vorm. Naast haar schrijfwerk geeft ze workshops in bevrijdend schrijven. Ze woont samen met haar partner en hun twee zonen in Best.

Specificaties
 • Uitgever
  Sofie Smit - schrijver en boekkunstenaar
 • Druk
  1
 • Verschenen
  jun. 2020
 • Bladzijden
  286
 • Genre
  Fictie / Literatuur
 • Afmetingen
  208 x 133 x 29 mm
 • Gewicht
  458 gram
 • EAN
  9789083015101
 • Bindwijze
  Hardback / gebonden
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

In corontaine

In corontaine

Youp van 't Hek
€ 12,50
Stoorzender

Stoorzender

Arjen Lubach
€ 20,99
Het mysterie van kamer 622

Het mysterie van kamer 622

Joël Dicker
€ 24,99
Mathilda's geheim

Mathilda's geheim

Corina Bomann
€ 19,99
De rat van Amsterdam

De rat van Amsterdam

Pieter Waterdrinker
€ 26,99