• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
vr 15 februari 2019

Jeroen tipt: De goede zoon, De polyglotte geliefden en Normale mensen

door Jeroen van Broekhuizen | Afdeling Literatuur

Jeroen tipt: De goede zoon,  De polyglotte geliefden en Normale mensen
Rob van Essen,
De goede zoon
Atlas Contact

Een boek over het verleden, heden en de toekomst. En over moederliefde. Wat wil je nog meer? Wel, er is nog meer. Er zit een scène in waar ik zo hard om moest lachen dat ik de stiltecoupe in de trein moest verlaten. Voor mij het boek van het jaar. Van vorig jaar en van dit jaar.     

Tekst van de uitgever:
In ‘De goede zoon’ trekt Rob van Essen de lezer een omgeving in die dystopische trekken vertoont en tegelijk angstaanjagend herkenbaar is. In een wereld waar invoering van het basisinkomen heeft gezorgd voor lethargie en stijgend museumbezoek reizen twee mannen af naar het zuiden met een geheime opdracht. De een kent het echte doel van de reis. De ander heeft net zijn moeder begraven. Samen gaan ze op zoek naar verlossing en vergetelheid, bijgestaan door ironische robots en praatgrage zelfrijdende auto’s. De goede zoon is niet alleen een meeslepend verslag van een tocht door een labyrint vol vreemde gebeurtenissen, maar ook een verrassend autobiografische roman over een zoon die de balans opmaakt na de dood van zijn moeder.

Naar het boek

Lina Wolf, 
De polyglotte geliefden
Atlas Contact

De wekker gaat en je wil meteen verder lezen - dat is dit boek. En omdat de drie afzonderlijke verhalen op een bijzondere manier met elkaar samenhangen wil je ook meteen opnieuw beginnen als je het uit hebt. Dit boek blijft boeien en blijft je bezig houden.

Tekst van de uitgever:
De polyglotte geliefden’ van Lina Wolff (1973) verhaalt over drie mensen en drie soorten onvervulde verlangens. Ellinor, 36 jaar oud, afkomstig uit een klein dorp in het zuiden van Zweden, plaatst een contactadvertentie, op zoek naar een ‘tedere, maar niet al te tedere man’. De ongelukkige schrijver Max wil een minnares die hem in alle talen kan toespreken die hij beheerst. Zijn zoektocht voert hem van Stockholm naar Italië, waar hij Lucrezia ontmoet, de kleindochter van een rijke markiezin. Ellinor, Max en Lucrezia hebben meer gemeen dan zij zelf beseffen, onder andere een verloren gewaand manuscript. ‘De polyglotte geliefden’ is een buitengewoon originele, prikkelende verkenning van machtsverhoudingen, van de ‘male gaze’, en van de manipulatieve eigenschappen van de literatuur. Voor ‘De polyglotte geliefden’ ontving Lina Wolff in 2016 de Augustprijs, de belangrijkste literatuurprijs in Zweden.

Naar het boek

Sally Rooney,
Normale mensen
Ambo/Anthos
(vertaald door Gerda Baardman)

Do believe the hype! Dit is goed. Supranormaal goed!

Tekst van de uitgever:

‘Normale mensen’ van Sally Rooney is de opvolger van haar veelgeprezen debuutroman ‘Gesprekken met vrienden’. In ‘Normale mensen’ vertelt Sally Rooney de liefdesgeschiedenis van Marianne en Connell. Beiden groeien op in hetzelfde stadje in landelijk Ierland, waar hun verschillende werelden nauwelijks overlappen. Ze ontmoeten elkaar alleen wanneer de moeder van Connell het huis van Marianne schoonmaakt. Als ze beiden naar het prestigieuze Trinity College in Dublin gaan, blijkt op die universiteit dat zich door de jaren heen een diepe band heeft gevormd. ‘Normale mensen’ van Sally Rooney is een verhaal over de diepgaande invloed die geliefden op elkaars leven hebben, en het groeiende besef daarvan naarmate de jaren verstrijken. Een intense roman die je je eigen liefdes laat herbeleven. ‘De stem van de nieuwe generatie.’ The Guardian Tip DWDD Boekenpanel! Sally Rooney (1991) debuteerde in 2017 met ‘Gesprekken met vrienden’. De BBC heeft de rechten voor een televisieserie van ‘Normale mensen’ gekocht, waarvoor Rooney zelf het script schrijft.

Naar het boek