2020
2020
‘Lawsons boeken kenmerken zich door haar bevlogenheid; voor haar is koken geen middel maar een doel op zich. Niet verwonderlijk dus dat ze het ditmaal over een andere boeg gooit en de ruimte neemt om uitgebreid te reflecteren op haar kookgewoonten. (…) Koken, eten, leven [is] uniek en recht uit het hart geschreven. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk.’
Koken, eten, leven is door The Guardian geselecteerd als één van de beste boeken van 2020: ‘Een meeslepend verslag van heerlijk eten.’
‘Gloedvol en innemend brengt Nigella verhalen over koken en eten. (…) Een eet- en leesfeest voor op de bank én in de keuken!’
‘Koken, eten, leven is alsof je in een leesdeken gewikkeld en met een kop thee op de bank zit terwijl het buiten sneeuwt.’
Nigella Lawson (1960) is een culinaire en literaire sensatie en wordt beschouwd als een van de invloedrijkste foodwriters van deze tijd. Ze geniet een sterrenstatus als kok, als schrijfster en als televisiepersoonlijkheid. Van haar hand verschenen o.a. de bestsellers Hoe te eten, Hoe word ik een goddelijke huisvrouw, Nigella express en Keuken. In oktober 2020 verscheen haar nieuwe boek Koken, eten, leven.
(Foto: Debra Hurford Brown)