• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
zo 10 juni 201815:00 - 16:30
georganiseerd door Donner

Marcel Möring in gesprek met Hella en Freek de Jonge

  • Entree: Toegang vrij
  • Locatie: Boekhandel Donner | Coolsingel 119 | Rotterdam
Marcel Möring in gesprek met Hella en Freek de Jonge

Marcel Möring gaat in gesprek met Hella en Freek de Jonge. Hella spreekt over haar nieuwe boek 'Hartschade' en Freek over het tweede deel van zijn memoires, 'Reikhalzend verlangen'.


Hartschade | Hella de Jonge

Hella de Jonge vindt zichzelf terug in een ziekenhuis, aan de monitor: hartaanval. Als de goede bedoelingen van de specialisten haar tot een gevangene van een systeem dreigen te maken, komt ze in opstand. Ze gaat op zoek naar de oorzaak van haar fysieke problemen en wat haar drijft. Dit leidt tot ontroerende gesprekken met haar dochter, beiden hebben een kind verloren, en soms confronterende, maar ook hilarische bezoeken aan haar vader. Dit boek getuigt van een gevecht om geen patiënt te worden maar mens te blijven.

Hella de Jonge-Asser (1949), beeldhouwster en schrijfster volgde de Gerrit Rietveld Academie te Amsterdam en exposeerde haar werk in diverse galeries. Ze is verantwoordelijk voor veel van de grafische aankleding, de decor- en kostuumontwerpen en de muzikale omlijsting van de solovoorstellingen van haar man Freek de Jonge. Hella de Jonge debuteerde in 2006 met het autobiografische boek Los van de Wereld, in 2012 gevolgd door  Spring. In 2014 maakte ze de film Verlies niet de moed, over de oorlogsgeschiedenis van haar familie.

_________________________________________________________________________________________________________________________

Reikhalzend verlangen | Freek de Jonge
memoires 2

‘Reikhalzend verlangen’ van Freek de Jonge: tussen braafheid en bravoure. De jonge, gevoelige Freek leeft in een wereld vol tegenstellingen. Tussen zijn redderende, aanwezige moeder en zijn zachtmoedige, afwezige vader. Tussen Karel Appel en Anton Pieck. Tussen de rock-’n-roll van Bill Haley en uit het hoofd te leren Bijbelverhalen. Tussen het opvolgen van zijn domineesvader en de roeping voor het toneel. ‘Reikhalzend verlangen’ bevat ‘Zaansch Veem’, het debuut van Freek de Jonge uit 1987, alsmede een aantal andere verhalen uit die tijd.Reikhalzend verlangen vormt deel 2 van zijn memoires. Deel 1 – de jaren in Friesland, staat gepland voor najaar 2018 Deel 3 – in Zeeland, verschijnt voorjaar 2019 Deel 4 – in Amsterdam, verschijnt in 2019 ter gelegenheid van Freek de Jonge’s 75ste verjaardag Alle delen zijn los te lezen.

Freek de Jonge (1944) is theatermaker, zanger en schrijver. Geruime tijd trad Freek de Jonge met Bram Vermeulen op als het befaamde duo Neerlands Hoop in Bange Dagen, maar vanaf 1980 ging De Jonge solo verder. Naast cabaretier heeft hij zich ontpopt als film- en televisiemaker en schrijver. In 1987 verscheen zijn romandebuut Zaansch Veem, dat gaat over zijn Zaanse herinneringen aan halverwege de jaren vijftig. Na Zaansch Veem volgden de romans Neerlands bloed (1991) en Opa's wijsvinger (1993). Ter gelegenheid van zijn zestigste verjaardag verscheen in 2004 zijn roman Door de knieën. In november 2006 verscheen De toeschouwer en in maart 2007 verscheen Wees niet bang. De 101 mooiste liedjes.