0
Meer dan opvoeden

Meer dan opvoeden

perspectieven op het werken met ouders

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
Meer dan opvoeden
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, de volgende dag geleverd.
 • Niet op voorraad in onze winkel
€ 35,95
Omschrijving

Ouders van nu zijn méér dan alleen opvoeders. Ouders ontwikkelen zich onder andere ook in hun relatie, werk, vrije tijd, en in hun sociale contacten. Soms hebben ouders behoefte aan een klankbord of hulp of zijn ze even de regie over hun leven kwijt. In Meer dan opvoeden staat beschreven vanuit welke grondslagen, perspectieven en werkwijzen sociaal werkers en pedagogen hierbij ondersteuning kunnen bieden. Door aan te sluiten bij de eigen kracht van ouders en gebruik te maken van hun sociale netwerk, kunnen sociaal werkers en pedagogen (preventief) handelen, waarbij ingestoken wordt op de diverse rollen van ouders.

In Meer dan opvoeden beschrijven uiteenlopende opvoed- en ontwikkelingsdeskundigen recente ontwikkelingen en bewezen praktijkvoorbeelden in hun vakgebied. Het boek biedt kennis en inzicht in de vraag hoe de sociaal werker en pedagoog zich kunnen verbinden en verhouden tot ouders. Daarbij gebruikmakend van de krachten en mogelijkheden van deze ouders en werkend vanuit een kritische, reflectieve en onderzoekende houding op het eigen handelen. In het werken met ouders richt de begeleiding zich ook op de sociale en maatschappelijke doelen van ouderschap en opvoeden. Wetenschappelijk onderzoek laat immers zien dat juist de sociale context in belangrijke mate medebepalend is voor hoe kinderen zich ontwikkelen.
Het boek wordt ondersteund door een uitgebreide website met didactisch materiaal zoals vragen, opdrachten, formulieren en beeldmateriaal.

Doelgroep
Meer dan opvoeden is geschreven voor studenten van sociale studies als Social Work, SPH, MWD, Pedagogiek, CMV en Toegepaste Psychologie maar is ook bedoeld voor de professionals die met ouders werken.
Auteursinformatie
Carolien Gravesteijn is lector ouderschap en ouderbegeleiding aan de Hogeschool Leiden.
Monica Aartsma is docente social work aan de Hogeschool Leiden en coördinator van de minor ouderschap, opvoeding en preventie. Het boek is ontwikkeld met bijdragen van diverse experts op het gebied van ouderschap en opvoeden van hogescholen, universiteiten en organisaties in Nederland en Vlaanderen.

Specificaties
 • Uitgever
  Coutinho
 • Druk
  1
 • Verschenen
  mei 2015
 • Genre
  Verzorging baby's en peuters
 • Afmetingen
  240 x 170 x 18 mm
 • Gewicht
  506 gram
 • EAN
  9789046904589
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Vaders eerste jaar

Vaders eerste jaar

Gerard Janssen
€ 15,99
Klaar voor de start? Hap!

Klaar voor de start? Hap!

Nelleke Stegeman
€ 22,00
Het perfecte kind

Het perfecte kind

Jessica Hebly
€ 19,95
Zie wat je kind beweegt

Zie wat je kind beweegt

Suzanne Strijbosch-van Snippenberg
€ 17,50
Groot Worden

Groot Worden

Mieke De Veuster
€ 23,50