0

Muziektheorie voor Dummies

Michael Pilhofer & Holly Day

Paperback / Ingenaaid | Nederlands
 • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
 • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 19,99
Omschrijving

Muziektheorie voor Dummies biedt je alle informatie die je nodig hebt om beats te produceren als een pro, om partituren te kunnen lezen en om te zien waar een muziekstuk thuishoort in het muzikale spectrum - of je nu zelf een stuk schrijft of dat van een ander leest. Componeer harmonieën en begeleiden melodieën voor instrumenten en stemmen, schrijf je eigen akkoorden en beheers toonladders, intervallen en tempo. Of je nu een carrière in de muziek ambieert of gewoon graag muziek luistert, met Muziektheorie voor Dummies zul je muziek niet alleen nog meer waarderen, maar zullen je handen gaan kriebelen om zelf aan de slag te gaan! Michael Pilhofer voltooide een universitaire opleiding muziekeducatie en een opleiding tot uitvoerend jazzmuzikant. Holly Day is muziekjournalist. Ze schreef diverse boeken en artikelen.

Muziektheorie voor dummies / Michael Pilhofer, Holly Day ; vertaling [uit het Engels]: Paul Grevelt en Ingrid Smeets voor Fontline ; redactie: Wilma Eras en Hessel Leistra, Fontline. - 4e editie, Amersfoort : BBNC uitgevers, 2020. - XVII, 326 pagina's : illustraties ; 24 cm. Noten leren lezen volgens het dummies-concept. Korte hoofdstukjes in toegankelijk, trendy taalgebruik waarbij de humor niet geschuwd wordt.

Het boek begint echt bij het begin en behandelt de theorie in kleine stappen. Verderop, als de materie wat ingewikkelder wordt, gaat de informatiedichtheid per pagina omhoog, wat mogelijk ontmoedigend kan werken voor de lezer die helemaal zonder kennis aan de materie is begonnen. Voor mensen die al over enige basiskennis beschikken, zullen de latere hoofdstukken juist verhelderend zijn.

De algemene muziekleer begint bij leren lezen van ritme (maat, tempo, dynamiek); daarna volgen melodie (notenbalk, kruizen, mollen) en harmonie (toonsoorten, toonladders, akkoorden). Aansluitend informatie over muzikale vormen (symfonie, fuga, blues, popsong) en aanwijzingen over het maken en noteren van je eigen muziek. Daarbij worden klassieke en populaire muziek als gelijkwaardig behandeld.

Als extraatje diagrammen van de meest gebruikte akkoorden voor gitaar en piano, zodat je met één blik de juiste vingerzetting bij de hand hebt. Voor een breed publiek. Deze vierde druk bevat geen bijbehorende cd, maar er wordt verwezen naar online audiotracks. Vrijwel ongewijzigde herdruk.

Specificaties
 • Uitgever
  Voor Dummies
 • Druk
  4
 • Verschenen
  aug. 2020
 • Bladzijden
  328
 • Genre
  Muziektheorie
 • Afmetingen
  240 x 170 x 20 mm
 • Gewicht
  584 gram
 • EAN
  9789045356969
 • Bindwijze
  Paperback / Ingenaaid
 • Taal
  Nederlands

Reviews van klanten

Ook een review schrijven?

Log in op uw account of maak een eigen account aan.

Inloggen

Gerelateerde producten

Muzikaal gehoor

Muzikaal gehoor

Th. Willemze
€ 29,99
Bach en het getal

Bach en het getal

K. van Houten
€ 32,50
Nederland en Beethoven

Nederland en Beethoven

Emanuel Overbeeke
€ 24,95
The meaning of music

The meaning of music

Leo Samama
€ 20,99
Johann Sebastian Bachs Árt of fugue

Johann Sebastian Bachs Árt of fugue

Ewald Demeyere
€ 39,50