0
Vanaf €15,- geen verzendkosten.
Laat uw cadeau's mooi inpakken!

Geen flashy skylines. Geen drones. Geen trucs. Journalist en programmamaker Roland Vonk kijkt naar Rotterdam op ooghoogte, kuierend achter zijn hondje Mees. Het enige wat hij doet is goed om zich heen kijken. En afdrukken als iets hem treft. Het maakt zijn eerste kalender ‘Licht op Rotterdam’ tot een monument van observatievermogen. Hier wordt geen stad met bombast aan de man gebracht. Hier wordt Rotterdam stilletjes, met een paar liefdevolle ogen en op dagelijkse basis in zijn vaak ongeziene schoonheid betrapt. Geen Rotterdammer die dat zó consequent en met zoveel oog voor terloopsheid en toeval doet als Roland Vonk.

Het maakt van ‘Licht op Rotterdam’ ons inziens de Rotterdam-ste kalender van 2019! 

Roland Vonk (1959) maakt al tientallen jaren programma’s voor achtereenvolgens Stads TV Rotterdam, TV Rijnmond en Radio Rijnmond, vooral over muziek. Bij gebrek aan concurrentie mag hij zich de grootste verzamelaar van Rotterdamse muziek noemen. Vonk woont, met vrouw en hond, te midden van een zwaartekracht-tartende hoeveelheid cd’s, lp’s, singletjes en 78-toerenplaten. Hij is ook betrokken geweest bij meerdere cd-uitgaven.

Na een studie rechten is hij zijn journalistieke bestaan begonnen bij de schrijvende pers. Een huis-aan-huisblad, de krant Het Vrije Volk en diverse tijdschriften.