• No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account
  • No shipping costs from € 15, -
  • Lists and tips from our own specialists
  • Possibility of ordering without an account

Wereldse smaakmakers

Ruim 75 basisrecepten uit de hele wereld voor sauzen, boemboes, kruidenmixen, marinades en chutneys

Pascal Jalhay

All bindings and editions

  • Hardback / bound

    2021

    €15.00

Wereldse smaakmakers

Ruim 75 basisrecepten uit de hele wereld voor sauzen, boemboes, kruidenmixen, marinades en chutneys

Pascal Jalhay

Hardback / bound | Dutch
  • Ordered on working days before 16h, dispatched the same day
  • In stock in our store. Click & Collect possible during openings hours.
€15.00
  • From €15,- no shipping costs.
  • 30 days to change your mind and return physical products

Description

Koken is niet gebaseerd op strenge spelregels. Natuurlijk heb je altijd een basisrecept, maar je kunt er vervolgens geheel je eigen draai aan geven. Je bepaalt zelf hoe zilt, zoet, pittig of fris je je gerecht wilt maken. In Wereldse smaakmakers neemt Pascal Jalhay je mee in de wereld van de smaak. Tijdens de vele reizen die hij in zijn leven maakte - van India tot Indonesië en van Peru tot Portugal - heeft hij een breed scala aan kruiden, sauzen, boemboes en condimenten verzameld. Pascal laat zien hoe je verschillende basissmaakmakers maakt, zoals Argentijnse wet en dry rubs, Peruaanse leche de tigre, Vietnamese nuoc nam (gefermenteerde vissaus), verschillende Indonesische boemboes, oer-Hollands 'rommelkruid', piri piri en za'atar. Daarnaast geeft hij je ook uiteenlopende suggesties voor condimenten die je gerecht naar een hoger niveau zullen tillen, zoals salsa's, sambals, chaat, mosterd, rouille, harissa, compotes en pickles. De smaakmakers zijn voorzien van een 'smaakkompas' waarin je precies kunt zien welke smaakcombinaties werken.

Pascal Jalhay begon zijn horecacarrière op zijn 15e bij Hotel Kurhaus in Scheveningen en sloot zijn opleiding af bij Chateau Neercanne*. Achtereenvolgens werkte hij bij Au Coin des Bon Enfants (Maastricht), Scholteshof** in België, Restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 souschef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster. Tegenwoordig maakt hij culinaire ontdekkingsreizen en ontwerpt hij nieuwe recepten en gerechten. Hij schreef eerder de boeken Proeven met Pascal (2001) en Pascal Jalhay proeft (2010). In 2019 verscheen van zijn hand het succesvolle Baru Belanda.

Specifications

  • Publisher
    Fontaine Uitgevers
  • Edition
    1
  • Pub date
    Jan 2021
  • Pages
    192
  • Theme
    Cookery / food and drink
  • Dimensions
    251 x 196 x 22 mm
  • Weight
    874 gram
  • EAN
    9789464040067
  • Hardback / bound
    Hardback / bound
  • Language
    Dutch

related products

Simpel

Simpel

Yotam Ottolenghi
€33.99
Toscanini: pasta

Toscanini: pasta

Maud Moody
€35.00
De bijbel van de Spaanse keuken

De bijbel van de Spaanse keuken

Raquel Palla Lorden
€34.99
Anna's perfecte smaken

Anna's perfecte smaken

Anna Jones
€34.99  €29.99
Ovenschotelbijbel

Ovenschotelbijbel

Janneke Philippi
€34.99
Flavour

Flavour

Sabrina Ghayour
€27.50