• Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk
  • Geen verzendkosten vanaf €15,-
  • Uw cadeaus gratis ingepakt
  • Bestellen zonder account mogelijk

Over eten en koken

wetenschap en cultuur in de keuken

Harold McGee

Alle bindwijzen en edities

  • Hardback / gebonden

    2013

    € 50,99

Over eten en koken

wetenschap en cultuur in de keuken

Harold McGee

Hardback / gebonden | Nederlands
  • Op werkdagen voor 23 uur besteld, dezelfde dag verstuurd.
  • Op voorraad in onze winkel. Afhalen tijdens openingsuren.
€ 50,99
  • Vanaf €15,- geen verzendkosten.
  • 30 dagen ruiltermijn voor fysieke producten

Omschrijving

Harold McGee's oorspronkelijke Over eten en koken werd in 1984 alom begroet als een meesterwerk; het is meermaals herzien en uitgebreid. Dit uiterst leesbare, encyclopedische boek blinkt uit in het omtoveren van alledaagse keukenkwesties tot wonderbaarlijke en fascinerende kwesties met een wetenschappelijke achtergrond. Het boek werpt licht op vraagstukken die generaties koks hebben beziggehouden. Voor iedereen die zich ooit heeft afgevraagd waarom vis sneller bederft dan vlees, waarom je pannenkoekenbeslag even moet laten staan, waarom je gaat tranen als je een ui snijdt, waarom het eten van Spaanse peper zowel pijn als plezier verwekt of hoe je oude en verse eieren uit elkaar kunt houden, is dit boek geschreven.

Persrecensies
'Een van de belangrijkste culinaire boeken ooit geschreven.' Jamie Oliver



'Voor iedereen die de geheimen van de keuken wil ontraadselen.' Johannes van Dam




Harold McGee is een internationaal gerenommeerd en toonaangevend auteur van culinaire boeken en artikelen (o.a. in Nature en The New York Times). Hij studeerde aan het California Institute of Technology en behaalde daarnaast een graad in Engelse letterkunde aan Yale University. Na daar een aantal jaren te hebben gewerkt als docent literatuur en schrijven, begon hij aan Over eten & koken, dat zich wereldwijd in lovende kritieken mocht verheugen. Het geheim van de kok was zijn tweede titel ij Nieuw Amsterdam. Hij won de prestigieuze Johannes van Dam Prijs 2014. Onlangs verscheen De geuren van de wereld.

Specificaties

  • Uitgever
    Nieuw Amsterdam
  • Vertaler
    Jacques Meerman
  • Druk
    1
  • Verschenen
    jan. 2013
  • Bladzijden
    876
  • Genre
    Kookkunst / eten en drinken
  • Afmetingen
    246 x 173 x 61 mm
  • Gewicht
    1839 gram
  • EAN
    9789046813935
  • Hardback / gebonden
    Hardback / gebonden
  • Taal
    Nederlands

Gerelateerde producten

Ovenschotelbijbel

Ovenschotelbijbel

Janneke Philippi
€ 34,99
Flavour

Flavour

Sabrina Ghayour
€ 27,50
Gezonde darmen

Gezonde darmen

Annemieke Jansen
€ 22,99
Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien laat haar eten zien - vol. 2

Pien Wekking
€ 26,99
De groene bakplaat

De groene bakplaat

Rukmini Iyer
€ 25,99
Meesterbakkers

Meesterbakkers

Zineb El Moudden
€ 25,99